Πώς επηρεάζεται η σχέση του ζευγαριού με την γέννηση του παιδιού;

Η γέννηση του παιδιού πλησιάζει & το ζευγάρι προσμένει το καλωσόρισμα του νέου μέλους!

 Τι γίνεται όμως, την επόμενη μέρα? Πώς επηρεάζεται η σχέση του ζευγαριού με την γέννηση του παιδιού;

Δεν μεσολαβεί πολύς χρόνος και η σχέση του ζευγαριού αλλάζει άρδην. Σταδιακά, το «εμείς» ως ζευγάρι επισκιάζεται από το «εμείς» ως  γονείς. Η διατροφή, η ανατροφή & κατόπιν, η διαπαιδαγώγηση του παιδιού αποτελούν το κύριο μέλημα του ζευγαριού. Το ζευγάρι αφιερώνει σχεδόν αποκλειστικά, τον ελεύθερο χρόνο του & την ενέργειά του στο να υποστηρίξει τις ανάγκες του παιδιού.

Η καθημερινότητα διαμορφώνεται ανάλογα και χαρακτηρίζεται από γρήγορους ρυθμούς & καλό προγραμματισμό.

Μέσα σε αυτή την συνθήκη, τα προσωπικά θέλω του ενός είναι πολύ διαφορετικά από τα θέλω του άλλου. Όσα κρίνει ο ένας ως σημαντικά, δεν είναι για τον άλλον. Επέρχεται συναισθηματική απόσταση, με την επικοινωνία ανάμεσά τους να περιορίζεται στα απαραίτητα· όπου και αυτά μπορούν να πυροδοτήσουν περαιτέρω εντάσεις & εκνευρισμούς. Το ζευγάρι δυσκολεύεται να στηρίξει την σχέση του και αναρωτιέται τι μπορεί να κάνει, ώστε να ανατραπεί αυτό το δυσάρεστο και εκρηκτικό κλίμα.

 Εάν αναρωτιέστε τι μπορείτε να κάνετε, μην ξεχνάτε πως:

  • όλοι οι ρόλοι μπορούν να συνδυαστούν αρκεί να διαθέτετε την ενημερότητα του τι σας δυσκολεύει και να είστε διαθέσιμοι για αλλαγή.
  • όσο εσείς και ο σύντροφός σας είστε ανοιχτοί στη διαδικασία για μια νέα προοπτική στην σχέση σας, η θεραπεία ζεύγους είναι μια ακόμα επιλογή.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Λένα Καστρησίου & Συνεργάτες - Γραφείο Ψυχολόγων