Τσακωμένοι στις διακοπές… ό,τι πιο δυσάρεστο.

Πολλοί, οι οποίοι απευθύνονται στο γραφείο μας αυτή την περίοδο, μας λένε χαρακτηριστικά:
“Είμαι εδώ γιατί στις πολυπόθητες μου διακοπές, όσο και να προσπάθησα, δεν μπόρεσα να ανατρέψω το αρνητικό κλίμα, τους τσακωμούς, την ειρωνεία και τα επικριτικά σχόλια με την/τον φίλο/σύντροφο/ άντρα μου ή και παιδιά μου. Είμαι εδώ γιατί συνειδητοποιώ πως δεν θα “κερδίσω” ψυχική ηρεμία απλά πηγαίνοντας διακοπές. Η ηρεμία και ο χρόνος δημιούργησαν αντίθετο αποτέλεσμα. Θέλω να βοηθηθώ και να βελτιώσω τον γάμο μου και τις σχέσεις μου ουσιαστικά…”.

Και πράγματι, οργανωθήκατε καιρό πριν για αυτό το καλοκαίρι, ώστε αυτή την φορά να ξεκουραστείτε και ταυτόχρονα, να ευχαριστηθείτε τους κοντινούς σας ανθρώπους. Εκτιμήσατε λοιπόν, πως ο έγκαιρος σχεδιασμός μπορεί να διασφαλίσει διακοπές, καλύτερες από τις προηγούμενες. Δεν συνυπολογίσατε όμως, πως οι ανεπίλυτες εντάσεις στις σχέσεις σας μπορούν να εμφανιστούν αβίαστα, για άλλη μια φορά. Έτσι, με αφορμή μια ανάλαφρη συζήτηση στην παραλία, στο μεσημεριανό τραπέζι ή στην βραδινή σας έξοδο με την παρέα σας και ξεκινά ένας καβγάς συχνά, άνευ προηγουμένου. Και άντε μετά, ό,τι έπεται, να το μαζέψεις…

Σας ενθαρρύνουμε λοιπόν, να αντιμετωπίσετε ουσιαστικά τα προβλήματά σας, ως μια πρόκληση για καλύτερη ζωή.

Με την κατάλληλη καθοδήγηση του ειδικού στο γραφείο μας, ο ενδιαφερόμενος αξιοποιεί την συμβουλευτική / ψυχοθεραπευτική διεργασία και τις πρακτικές της. Μέσα από ατομικές, οικογενειακές συναντήσεις είτε συναντήσεις ζεύγους, μαθαίνει & εφαρμόζει νέες δεξιότητες στην καθημερινή συσχέτισή του με τους άλλους.

Ουσιαστικό κέρδος αυτής της διεργασίας συνιστά η δημιουργία λειτουργικών σχέσεων, που είναι άλλωστε και το κύριο ζητούμενο στις μέρες μας!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Λένα Καστρησίου & Συνεργάτες - Γραφείο Ψυχολόγων