Θεραπεία παιδιού & εφήβου

Ελένη Καζάζη
Τηλ. 6938204644
Email: eleni.kazazi@gmail.com

Θεραπεία παιδιού & εφήβου

Μέχρι την ώρα που ένας γονέας θα συμβουλευτεί έναν θεραπευτή, θα έχει κάνει ήδη, πολλές προσπάθειες για να βοηθήσει το παιδί του να νιώσει καλύτερα. Συχνά, αυτές οι προσπάθειες δεν αποδίδουν και το παιδί συνεχίζει να μην είναι χαρούμενο, να μην απολαμβάνει τις παρέες του, ή/και να μην ασχολείται με το σχολείο και τις δραστηριότητές του.

Δυσκολίες των παιδιών σε όλα τα ηλικιακά φάσματα, οι οποίες μπορούν να αντιμετωπιστούν θεραπευτικά είναι:

• η τάση του παιδιού να εκφράζεται ή/και να συμπεριφέρεται υπερβολικά σε καταστάσεις (π.χ. αδικαιολόγητη επιθετικότητα, εκρήξεις θυμού, φοβίες)
• η επίμονη ανησυχία, άγχος ή μελαγχολία του, που σχετίζονται με προσωπικά (π.χ., χωρισμός γονέων, μετεγκατάσταση οικογένειας) ή σχολικά ζητήματα (π.χ., bullying)
• η δυσκολία προσαρμογής στις διαπροσωπικές σχέσεις, η κοινωνική απομόνωση
• η έντονη προσκόλληση στους άλλους/ άγχος αποχωρισμού
• η αδυναμία συγκέντρωσης
• ο εθισμός στο διαδίκτυο, ή σε ουσίες
• η δυσκολία σκέψης ή λήψης αποφάσεων – επαγγελματικός προσανατολισμός
• οι δυσκολίες ύπνου, οι συχνοί εφιάλτες

Εφόσον κριθεί απαραίτητο, προτείνεται αξιολόγηση. Μέσα από ειδικά εργαλεία, μπορούμε να διερευνήσουμε σε βάθος τις προσωπικές διεργασίες που διακινούν την συμπεριφορά του παιδιού και να πάρουμε απαντήσεις στον τρόπο που λειτουργεί ψυχο-κοινω-συναισθηματικά, στην ζωή του. Τα αποτελέσματα της αξιολόγησης εμπλουτίζουν τον θεραπευτικό σχεδιασμό & αξιοποιούνται μόνο για αυτόν.

Κατά την διάρκεια των συναντήσεων, λειτουργούμε ως μια «ασφαλής βάση», όπου το παιδί ανοίγεται και επικοινωνεί τον τρόπο που κατανοεί τον εαυτό του και την σχέση του με τους άλλους. Με την αξιοποίηση τεχνικών και ασκήσεων, το παιδί εξοικειώνεται με δεξιότητες τις οποίες θα εφαρμόσει στις σχέσεις του, επαναπροσδιορίζοντας την εικόνα του εαυτού του.

Η προσωπική ενδυνάμωση, η ενίσχυση της αυτό-εκτίμησης του παιδιού και η προώθηση μιας υγιούς, λειτουργικής σχέσης με τους γονείς του συνιστούν τους βασικούς στόχους της θεραπευτικής μας προσέγγισης.

Στην παραπάνω διαδικασία, μπορεί να συμμετάσχουν οι γονείς ή και όλη η οικογένεια. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο προσέγγισης ζητημάτων, μπορείτε να ανατρέξετε στο blog της ιστοσελίδας μας.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email