Λένα Καστρησίου, Μ.Εd, Psy.D

Κλινική Ψυχολόγος, Σύμβουλος Γάμου

Συνήθως, οταν κάποιος θέλει να μιλήσει σε ψυχολόγο, αντιμετωπίζει μία συγκεκριμένη δυσκολία στη ζωή, στη δουλειά ή στη σχέση του και ψάχνει για λύση. Η ψυχοθεραπεία μπορεί να βοηθήσει στο να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που τον απασχολεί.

Πολλές φορές όμως, οι άνθρωποι παραβλέπουν τον σημαντικότερο λόγο που μπορεί να οδηγήσει κάποιον στη πόρτα του ψυχοθεραπευτή. Σε κάποια φάση στην ζωή του ένας άνθρωπος θα βοηθηθεί και θα δυναμώσει εάν αναλογιστεί την πορεία της ζωής του, εαν συνειδητοποιήσει τις επιρροές του, εάν ακούσει την εσωτερική του φωνή και εάν βρει το θάρρος να αναγνωρίσει τις ουσιαστικές ανάγκες του.

Η ψυχοθεραπεία είναι μία σχέση. Μία αυθεντική σχέση η οποία εξαρτάται απόλυτα από την εμπειρία του ψυχοθεραπευτή και τοv θεραπευτικό στόχο. Η συμβουλευτική διαφέρει από την ψυχοθεραπεία στο ότι ασχολείται με προβλήματα της καθημερινότητας και η διάρκεια της είναι από μία έως πέντε συνεδρίες. Η ψυχοθεραπεία που βασίζεται στην εξέλιξη του αληθινού-αυθεντικού- μας εαυτού διαρκεί πολύ περισσότερο. Προσωπικά με ενδιαφέρουν πολύ θέματα αυτοεκτίμησης και πως μπορεί να βοηθηθεί ένας άνθρωπος να νιώσει την δύμαμή του, να μη φοβάται να είναι ο εαυτός του και να απελευθερωθεί από οτιδήποτε κουβαλάει χωρίς τη θέληση του.

Υπηρεσίες

Ατομική Ψυχοθεραπεία

Η ψυχοθεραπεία είναι μια διαδικασία αναζήτησης

Θεραπεία Ζεύγους

Το να επισκεφθεί ένα ζευγάρι μία/ένα σύμβουλο γάμου σήμερα είναι ένα αρκετά συνηθισμένο φαινόμενο.

Συμβουλευτική Γονέων

Το να γίνει κάποιος γονιός είναι σχετικά εύκολο. Το να απολαύσει όμως κάποιος το ρόλο του σαν γονιός είναι δύσκολο.

Προσωπική Καθοδήγηση σε θέματα σχέσεων

Οι σχέσεις και η διατήρησή τους είναι ό,τι πιο ουσιαστικό αλλά και ό,τι πιο δύσκολο μπορεί να πετύχει κάποιος σήμερα.

Θεραπεία παιδιού & εφήβου

Μέχρι την ώρα που ένας γονέας θα συμβουλευτεί έναν θεραπευτή, θα έχει κάνει ήδη, πολλές προσπάθειες για να βοηθήσει το παιδί του να νιώσει καλύτερα.

Συμβουλευτική για αντιμετώπιση θεμάτων υγείας

Η ψυχολογική υποστήριξη παίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο για την καλύτερη αντιμετώπιση

Υπάρχει απόλυτη εχεμύθεια και σεβασμός στο θεραπευτικό απόρρητο εκτός περιπτώσεων κακοποίησης ή απειλής της ζωής του ανθρώπου.

Οι Συνεργάτες μου

Δημήτρης Τσιάκος

ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ΓΝΩΣΙΑΚΟΣ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ
tsiakosdim@yahoo.com
6944 749 834

Λία Γιαννέ

ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ, BSc., MA
ΣΥΝΘΕΤΙΚΗ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ liagianne@hotmail.com
697 0128 540

Blog

Φόρμα Επικοινωνίας

MAKE A BOOKING WITH OUR ONLINE FORM